Annonse

Johanne Killi smiler bredt når hun får holde på med idretten hun elsker, her fra OL-finalen i Pyoengchang. Hva hun skal bli etter karrieren, stresser hun foreløpig ikke med. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix.

OL-helt med interiør på hjernen

Johanne Killi debuterte i OL-sammenheng med en femteplass i slopestyle i Pyoengchang. Etter karrièren kan det hende hun blir interiørdesigner.

Annonse

Følg Yrke på Facebook!

Killi var ett av gullhåpene våre i OL etter å ha levert sterke resultater i blant annet X-games. I OL-finalen holdt det imidlertid ikke helt til medalje, det endte med femteplass etter at hun satset alt på å vinne gull i sitt siste løp i finalen.

 

Slopestyle er en konkurransegren innen snøbrettkjøring og skiidrett. Sporten består av et lengre løp i en spesialkonstruert bakke eller park, bestående av en eller flere såkalte linjer, rekkverk (rails), hopp, og i noen tilfeller også halfpipe.
- Kilde: Wikipedia

 

– Da jeg var yngre var jeg en veldig aktiv fotballspiller. Jeg elsket det og mange trodde nok på den tiden at det var fotballspiller jeg skulle bli. Kanskje jeg hadde vært det hvis ikke hadde begynt med friski. Nå er jeg veldig usikker på hva jeg vil etter skikarrièren. Jeg er glad i interiør, og å designe ulike ting. Det er kanskje noe i den retningen jeg ender opp med, sier Killi til Yrke.

– Jeg har alltid likt å tegne, og å holde på med annen håndverk og kunst. Og interessen for interiør kom nok da jeg flyttet ut hjemmefra da jeg var 15 år, sier hun.

Fakta

Mitt drømmeyrke

Johanne Killi

Født: 13. oktober 1997 (20 år)

Klubb: Dombås

Øvelse: Slopestyle, Big Air

Meritter:

OL: Debutant

VM: 8.-plass som best (2015)

X-GAMES: 1 gull (slopestyle 2017 på Hafjell), en sølv (Big Air 2016), 2 bronse (slopestyle 2017 og 2016)

VERDENSCUPEN: 2 seire (slopestyle)

 

Rastløs

Killi ser ingen likheter mellom en mulig karrière som interiørdesigner og det hun holder på med nå.

– Utfordringen er nok at man må sitte mer stille enn det jeg er vant til. Jeg er ganske rastløs av meg, sier hun.

Dersom hun hadde valgt å gå designerveien allerede fra skoletiden, hadde det blitt et ganske annerledes liv.

– Det ville helt klart ikke vært så mye reising som jeg har mulighet til nå. Jeg hadde ikke blitt kjent med alle menneskene jeg har tilknytning til nå, og jeg hadde heller ikke pushet meg selv på samme måte, sier hun.

 

Sport var livet

Da hun var liten var ikke yrkesframtiden noe hun tenkte særlig mye på. Og heller ikke da hun i 15-årsalderen skulle peke ut en karrièrevei.

– Jeg kjente mer på disse tankene da, men det var fortsatt sport som var livet, og ikke utdanning, sier Killi.

Bortsett fra ungdomsskolen og årene på Norsk Toppidrettsgymnas er det ikke blitt noen utdanning foreløpig.

– Jeg har vært innom tanken om å ta nettstudier mens jeg er på reiser. Men jeg vet ikke helt hva jeg vil ennå, derfor stresser jeg ikke med det.

– Kjenner du igjen noe fra skoletiden i måten du som idrettsutøver lærer deg ting og terper på detaljer?

– Ja, jeg måtte være veldig fokusert og bestemt i skolen for at jeg skulle klare det med all reisingen. På ski må man også være både fokusert og bestemt. I tillegg måtte jeg være tålmodig dersom det var noe jeg slet med på skolen, og på samme måte er jeg på ski. Og det aller viktigste jeg har tatt med meg fra skolen til idretten er, å aldri gi opp!

Nyhetsbrev


Meld deg på!


 
 

Fakta

Denne artikkelen er også publisert i Yrke nr. 1/18

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!

Fakta

Denne artikkelen er også publisert i Yrke nr. 1/18