Annonse

– Jeg føler at elevene er litt mine barn også. Etter hvert blir vel jeg som en gammel tante for dem - som lurer på hvordan det går og hvordan de har det, sier lærer Linda Lund. Hun gråt da hun tok farvel med elevene. Ill.foto: Hazel Brown, Free images

Sommeravslutning ble lek, moro og tårer for læreren

Lærer Linda Lund forteller i podkasten Storefri om hvor tøffe sommeravslutningene kan være.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

– Man blir veldig glad i elevene sine, og da blir det vanskelig å ta farvel med dem, sier lærer Linda Lund i podkasten Storefri.

Den første klassen sin hadde hun bare i ett år. Men likevel ble det emosjonell avslutning.

– Jeg startet avslutningsdagene med å gråte på kontoret, og sånn fortsetter det hele dagen, sier Linda Lund. Hun er lærer på Sinsen skole i Oslo, og synes det å ta farvel med elever er noe av det tøffeste med lærerjobben. Det merket hun allerede etter ett år i yrket. Hun skulle ta farvel med syvendeklassingene hun hadde hatt.

– Jeg skulle holde en tale, men jeg gråt meg gjennom hele talen. Det var veldig sterkt, sier Lund. Det er fire år siden nå, men hun tenker fortsatt på dem.

– Når jeg ser dem får jeg alltid en klem og de forteller hvordan de har det, sier hun. Hun har mange venneforespørsler fra elever på Facebook, men dem svarer hun ikke på.

 

Linda Lund
FOTO: Privat

– Men sender de meg meldinger så svarer jeg alltid. Det synes jeg er hyggelig, sier hun. Når elevene slutter savner hun dem, men savnet blir lettere å leve med.

– Jeg føler at elevene er litt mine barn også. Etter hvert blir vel jeg som en gammel tante for dem - som lurer på hvordan det går og hvordan de har det, sier Lund.

 

 

Podkasten finner du på iTunes eller du kan laste den ned og høre den her

 

Her finner du tidligere podkaster:

 

Nyhetsbrev
Les mer om nyhetsbrevet her 
 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!