Annonse

Fagområder som byggfag, maritime fag, robotikk, helsefag og luftfartsfag er blant de som er representert. Her fra fiske og fangst i den avanserte simulatoren på Nordkapp maritime fagskole og videregående skole. Arkivfoto: Utdanning

Regjeringen vil styrke fagskolene

Regjeringen ønsker å styrke fagskoler rundt om i landet, og spytter inn 40 millioner kroner i utviklingsmidler for å heve kvaliteten i fagskoleutdanningene.

Annonse

Tildelingen skjer gjennom det nye direktoratet Diku, som ble opprettet i fjor.

– Disse midlene vil gi økt kvalitet i fagskoleutdanningene. Flere fagskoler vil nå kunne utvikle nye tilbud, kjøpe nytt utstyr og utvikle digitale læremidler. Det er viktig at fagskolene er oppdaterte og utdanner fagskolestudentene slik at de kan møte næringslivets behov, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

Til sammen er det 22 fagskoler fordelt på 16 fylker som får støtte i 2019. Fagområder som byggfag, maritime fag, robotikk, helsefag og luftfartsfag er blant de som er representert.

De største tilskuddene går til tverrfaglig og byggfag ved Fagskolen i Hordaland, som får 5.4 millioner kroner. El-fag og helsefag ved Fagskolen Innlandet får 4,9 millioner kroner, og maritime fag ved Nordland fagskole tildeles 3,9 millioner kroner.

– Norge vil trenge opp mot 100 000 flere fagarbeidere innen 2030, og vi står midt oppe i en viktig omstilling i norsk økonomi og næringsliv. Derfor er det et bredt spekter av fagområder som tildeles midler, og denne satsingen fører til at mange studenter og bransjer får ny og spennende kunnskap. Regjeringen ønsker å løfte fagskolene, og det gjør vi med denne tildelingen, sier Sanner.

(©NTB)

Utdanningsnytt på Facebook!

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!