Annonse

Leder for Utdanningsforbundet Trøndelag blir Geir Røsvoll. Han lot jubelen slippe løs da resultatet var klart. Foto: Kari Oliv Vedvik

Overveldende valgseier i Trøndelag

Geir Røsvoll er valgt til leder for Utdanningsforbundet Trøndelag.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Valgkomiteen hadde innstilt lokallagsleder Utdanningsforbundet Trondheim Geir Røsvoll til leder av det nye fylkeslaget for Trøndelag. Det ble fremmet benkeforslag på sittende leder for Sør-Trøndelag, Hans Lieng.

Under fylkesårsmøtet på Hell i Stjørdal ble det snakket varmt om begge kandidatene.

Det nyopprettede fylkeslaget skal være oppe å stå 1. august. Etter at de to Trøndelagsfylkene ble slått sammen, er det nå over 15.000 medlemmer som skal serves av det nye fylkesstyret.

Etter avstemmingen fikk Røsvoll 159 stemmer, mens motkandidaten fikk 64 stemmer. Det var på forhånd klart at det ville komme benkeforslag.

Geir Røsvoll (50) har vært leder for Utdanningsforbundet Trondheim siden 2013. Han ble i 2015 spurt om han kunne tenke seg å stille som leder i Utdanningsforbundet Sør-Trøndelag. 

– Den gangen takket jeg nei. Da jeg ble foreslått og spurt denne gangen, takket jeg ja. Jeg stiller som lederkandidat fordi jeg har veldig lyst og mener at jeg kan gjøre en god jobb, sier Geir Røsvoll.

En rørt Røsvoll takket årsmøtet for tillitten.

Nestleder i fylkesstyret i Nord-Trøndelag, Hilde Lein, var valgkomiteens innstilling til nestleder; hun ble valgt uten motkandidater.

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!