Annonse

Flere lærere stiller til valg for ulike partier når danskene har folketingsvalg 5. juni. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Mange danske lærere vil inn på Folketinget

5. juni er det valg i Danmark og 58 av kandidatene til Folketinget er lærere.

Annonse

Lærerne er aktive i ulike partier, skriver Folkeskolen.dk. 19 av lærerne jobber til daglig i skolen. I tillegg er det tre lærerstudenter og fem skoleledere, som nå ønsker å bli politikere på heltid.

En dansk valgforsker mener det burde fremkomme av stemmeseddelen hvilket yrke personene på listen har. Folkeskolen.dk. skriver at dersom kandidatene hadde stilt til valg i Sverige ville yrket framkommet på stemmeseddelen, men det gjør det ikke i Danmark. Det mener valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet det burde gjort.

Utdanningsnytt på Facebook!

Nyhetsbrev
Les mer om nyhetsbrevet her 
 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!