Annonse

Ledertrioen i Utdanningsforbundet Oslo, Atle Andre Danielsen, Aina Skjefstad Andersen og Therese Thyness Fagerhaug ble gjenvalgt for fire nye år til stående applaus fra delegatene. Foto: Marianne Ruud

Ledertrioen i Oslo er gjenvalgt

Aina Skjefstad Andersen er, sammen med sine to nestledere Therese Thyness Fagerhaug og Atle Andre Danielsen, gjenvalgt til ledertrio i Utdanningsforbundet Oslo til stående applaus fra salen.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Årsmøtene til Utdanningsforbundets fylkeslag arrangeres denne og neste uke.

 

 

Før valget ble gjennomført, gikk delegat Terje Bjøro, bydelspolitiker i Oslo og seksjonsleder på Oslo katedralskole, på talerstolen med følgende beskjed til delegatene i salen:

– Mange her liker sikkert sjokolade. Min favorittsjokolade er troika, som består av tre ulike lag. Da dere tre ble valgt i 2015, så var jeg litt skeptisk. Jeg syntes dere var så forskjellige. I denne fireårsperioden har jeg fulgt dere tett, og sett hvor utrolig godt dere samarbeider, sa Bjøro.

Han avsluttet med å oppfordre til gjenvalg på det han kalte troikaen:

– Jeg håper dere blir gjenvalgt, sa han fra talerstolen på Sundvolden hotell i Buskerud.

Her er 167 delegater samlet til årsmøte i tre dager. En del tekniske problemer med det papirløse årsmøtet ble det den første dagen og noen ufrivillige pauser. Men it-folk jobbet på spreng og til og med den elektroniske avstemningen fungerte som den skulle til slutt.

 

Marsipan og gelé

Fra talerstolen sa Aina Skjefstad Andersen (54):

– Tusen takk for tilliten. Da jeg ble valgt til leder for fire år siden, var det rørende og sterkt og ganske skummelt. Når jeg nå stiller på nytt, er det ikke så skummelt. Jeg er marsipanen for jeg er feitest, sa hun til latter og applaus fra salen.

Andersen fikk 165 stemmer, en blank.

1. nestleder Therese Thyness Fagerhaug (60) sa:

– Jeg vet ikke hvor mange som har sett utover en sånn sal der alle reiser seg og klapper for deg. Det er veldig hyggelig, men også litt rart. Det er fint å bli gjenvalgt når man stiller til valg, sa Fagerhaug, som gleder seg til å ta fatt på en ny fireårsperiode.

Fagerhaug fikk 165 stemmer, en blank. Hun har permisjon fra sin stilling som rektor ved Lambertseter videregående skole.

2. nestleder Atle Andre Danielsen (45) sa:

– Tusen takk for tilliten. Det er et privilegium å bli gjenvalgt og jeg gleder meg til fire nye år. To sterke damer har nå gitt uttrykk for at de ikke skal være geleen, så da …, sa han til latter og applaus i salen.

Danielsen fikk 165 stemmer, to blanke. Han har permisjon fra jobben som barnehagestyrer i bydel Grønland i Oslo.

Valgkomiteen mener tillitsvervene er fordelt på en god måte med en fra grunnskole, en fra videregående skole og en fra barnehage.

- I tillegg jobber de tre godt sammen og utfyller hverandre. Som personer er de forskjellige, noe vi mener er en styrke, sa valgkomiteens leder, Nina Caspari, fra Fagerborg skole. .

 

Andersen fikk ros for å være samlende

Caspari begrunnet valgkomiteens forslag:

– Når vi nå innstiller de samme tre personene til ledelsen i Utdanningsforbundet Oslo, så er det fordi organisasjonen kommer til å ha nytte av deres erfaring, sa hun.

Om Aina Skjefstad Andersen sa Caspari at Oslo-lederen har bakgrunn som lærer ved Svartjern skole i bydel Grorud. Hun har vært leder i inneværende periode og var nestleder i forrige periode. Før det var hun medlem av og leder for grunnskoleseksjonen i fylkeslaget.

– Tilbakemeldingene vi i valgkomiteen har fått er at Aina virker samlende i organisasjonen, sa Caspari.

Andersen er også forhandlingsleder i Unio i Oslo kommune der hun representerer over 12.000 medlemmer.

– Å sitte i forhandlinger med Oslo kommune er ingen søndagsskole. Det krever ikke bare kløkt og strategisk tenkning, men også mange andre egenskaper som vi mener Aina har. Hun underviser oss medlemmer i tariffspørsmål på dagskurs, slik at vi forstår hva det handler om, sa Caspari og la til:

– Aina gjør det vanskelige enkelt, med sin pedagogiske kompetanse. I tillegg har hun god kontakt med den politiske og administrative ledelsen i rådhuset, noe som for organisasjonen er svært viktig.

Dessuten er Andersen medlem av representantskapet i Utdanningsforbundet, organisasjonens øverste organ mellom landsmøtene.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!