Annonse

Rannveig Theisen jubler etter å ha vunnet valget. Foto: Jørgen Jelstad.

Hun vant kampen om å lede det nye Utdanningsforbundet Innlandet

Det ble kamp om ledervervet i det nye Utdanningsforbundet Innlandet. Rannveig Theisen kunne til slutt slippe jubelen løs.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Klemmekøen er lang i storsalen på Scandic hotell på Lillehammer. Midt i folkemengden står Rannveig Theisen og smiler, lettet.

­– Gurimalla, jeg har ikke vært med på noe sånt før, sier hun til en av de mange som kommer for å gratulere. Så puster hun ut, tydelig preget av spenningen før resultatet ble klart.

– Jeg var forberedt på konkurranse, og jeg var ikke sikker på å vinne, sier Theisen rett etter seieren.

Rannveig Theisen og Aslak Stensrud.
FOTO: Jørgen Jelstad.

 

Kamp om ledervervet

Hun er fra Østre Toten og leder nå Utdanningsforbundet Oppland. Med sammenslåingen med Hedmark i august er imidlertid begge disse fylkeslagene historie. Det var derfor knyttet spenning til hvem som skulle ta over roret i det nye Utdanningsforbundet Innlandet.

Theisen var innstillingen fra valgkomiteen, men det kom benkeforslag fra salen. Dermed ble det en kamp mellom Theisen og Inger Marie Kleppan Georgstad, hvor Theisen gikk seirende ut.

–  Jeg er utrolig glad, for jeg har så lyst til å være med i det videre arbeidet med Utdanningsforbundet Innlandet, sier hun.

Inger Marie Kleppan Georgstad.
FOTO: Jørgen Jelstad.

 

– Samlende leder

Aslak Stensrud, nestleder i fylkesstyret Oppland, talte varmt om Theisen før valget.

– Hun har erfaringen som trengs for å bli en samlende leder. Hun er åpen, lyttende og inkluderende og er akkurat den lederen vi trenger nå, sa Stensrud.

Det nye stor-fylkeslaget vil ha 46 lokallag. Theisen sier det er en jobb som skal gjøres når to organisasjoner skal bli til en.

– Ved sammenslåinger vil det være to kulturer og litt forskjellige måter å jobbe på. Så nå handler det om å bli kjent og bli trygge på hverandre, sier Theisen.

Hun sier de er kommet langt i arbeidet, og at de er i rute før oppstarten for det nye fylkeslaget i august.

 

Nestleder Nærbøe

Nestleder for Utdanningsforbundet Innlandet ble Thore Johan Nærbøe som nå leder lokallaget i Ringsaker.

Thore Johan Nærbøe.
FOTO: Jørgen Jelstad.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!