Annonse

ungdommene våre trenger også voksne som bidrar til å gi dem et godt miljø, sier leder i Foreldreutvalget for grunnskolen FUG), Gunn Iren Müller. Foto: FUG

FUG: – Bruk heller energien på å lage et godt klassemiljø, enn på å selge doruller

Leder i Foreldreutvalget for grunnopplæringen mener foreldre bør involveres mer for skape et godt sosialt miljø på ungdomsskolen.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

– Foreldre bruker all energi på å samle inn penger til en 10.klasse-tur. Da skal jo ungdommene slutte på skolen. Bruk heller foreldrenes tid og engasjement til å skape et godt miljø fra oppstarten i 8.klasse, sier leder i Foreldreutvalget for grunnskolen, Gunn Iren Müller. 

Den siste uken har Utdanning skrevet at skikkelighetstrenden blant unge her i landet har snudd. Skolene ser nå mer rus og vold, enn på mange år.

– Foreldremiljøet forsvinner når barna slutter på barneskolen. Men ungdommene våre trenger også voksne som bidrar til å gi dem et godt miljø, sier Müller.

Müller er kritisk til at all foreldre-energi går med til en avslutningstur.

–  Den turen får bare være en tur. Det er mye viktigere med et godt klassemiljø fra de starter i 8.klasse, sier Müller. 

 

Ikke nedgang lenger

–  Det har jo vært nedgang i rusbruk blant unge år etter år, så at det nå har snudd, det er trist, sier Müller.

Hun mener alle skoler bør gjøre som Teigar ungdomsskole i Færder. Der tok rektor affære da han forstod hvor stort rusproblemet var ved skolen

–  Det er flott at skolene tar tak i problemene.

Selv har hun erfaringer med en skole som har vært like åpen.

–  Vi ble innkalt til foreldremøte på vår lokale ungdomsskole før jul. Da handlet det også om rus og uro i ungdomsgruppa, sier Müller.

Resultatet av møtet var at Foreldreutvalget startet en Natteravn-gruppe.

– Det er viktig med tydelige voksne som synes i nærmiljøet. I tillegg er det fint for oss voksne å få bli kjent med de andre foreldrene, sier Müller.

Der mener hun ungdomsskolene har en utfordring.

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!