Annonse

Elever mistenkt for å ha brutt seg inn i skolens datasystem og endret fraværet

Åtte elever ved Sandefjord videregående skole er mistenkt for datainnbrudd i skolens datasystem og for å ha endret fraværet.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Det er skolen selv som har anmeldt saken, og de ser veldig alvorlig på det som har skjedd.

– Vi mener at elever har tatt seg inn i et datasystem hos oss som er passordbelagt, hvor de ikke har noe å gjøre, sier rektor Harald Møller til   NRK.

Han legger til at de har et tydelig reglement rundt slikt på skolen.

– Her har noen fått tak i et passord, tatt seg inn og foretatt seg ting i det systemet som vi anser som alvorlig, sier Møller.

Politiadvokat Nina Magnussen Røed Sørøst politidistrikt bekrefter at de har mottatt anmeldelsen.

– Det er åtte mistenkte i saken, alle elever ved skolen. Det gjenstår å avhøre flere av de mistenkte og noen ansatte ved skolen. Det gjenstår også å innhente noe dokumentasjon, sier Røed til NRK.

(©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!