Annonse

Eleven som døde var 9 år og gikk på 4. trinn ved Vassbonn skole. Foto: Wikimedia

Barneskoleelev i Akershus døde av hjernehinnebetennelse

Eleven ved Vassbonn skole som var innlagt på sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse, døde torsdag 30. mai, opplyser Oppegård kommune i en pressemelding.

Annonse

– Det er med dyp sorg vi mottok budskapet om at barnet som var innlagt på sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse er død, sier ordfører Thomas Sjøvold i Oppegård kommune i Akershus.

Han sier at han har dyp medfølelse for familien.

Eleven som døde var 9 år og gikk på 4. trinn ved Vassbonn skole. Skolen vil åpnes for klassen søndag, og vil også ha en åpen samling mandag etter skoletid.

Rundt 35 personer, blant annet 9-åringens klassekamerater, har fått antibiotika etter at eleven fikk konstatert smittsom hjernehinnebetennelse onsdag. Kommuneoverlegen i Oppegård opplyser i   pressemeldingen at disse vil bli vaksinert i løpet av de nærmeste dagene, og at kommunen har vært i kontakt med dem det gjelder.

– Vi mener å ha identifisert dem det gjelder, men er du i tvil, ta kontakt med smittevernkontoret, sier kommuneoverlege Dianne Lustvee Steenberg, som understreker at det er svært liten risiko for å bli syk.

Hjernehinnebetennelse er en infeksjon i hinnene rundt hjernen og ryggmargen. Ofte utvikles sykdommen fra en forutgående luftveisinfeksjon. Typiske symptomer er blant annet høy feber, nedsatt allmenntilstand, hodepine, nakkestivhet, muskel- og leddsmerter. Ofte skjer det en betydelig forverring av tilstanden på kort tid.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!