Annonse

100 nye lærere ansettes i Oslo

100 nye lærere blir ansatt i Oslo i en storsatsing på å utjevne forskjellene i skolesystemet i hovedstaden.

Annonse

I det reviderte kommunebudsjettet for 2019, som byrådet legger fram denne uken, er midler til flere lærere den største enkeltsatsingen, skriver Aftenposten. Byrådet vil sette av 28 millioner kroner for resten av året og 67 millioner kroner for 2020.

– Dette er det store jafset i budsjettet, både nå og fremover, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

En opptelling i fjor viste av kun 44 av 138 offentlige grunnskoler hadde nok lærere. De nye midlene skal gå til skoler som ikke har klart å nå minstenormen.

– Jeg er fryktelig fornøyd med at vi har fått til dette, at vi er blitt enige om å bevilge disse pengene. Dette byrådet er opptatt av at vi skal ha tilstrekkelig med lærere, og at vi også skal sørge for en utjevning gjennom skolesystemet, sier skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV).

(©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!