Annonse

Regjeringspartiene stemte i går imot forslaget fra opposisjonen om å innføre gratis skolemat for landets skoleelever. Foto: Paal Svendsen

Regjeringspartiene stemte nei til skolemat

De fire regjeringspartiene satte mandag en stopper for opposisjonens forslag om gratis skolemat da saken ble sluttbehandlet i Stortinget.

Annonse

Regjeringspartiene har begrunnet sin holdning med et ønske om å prioritere videreutdanning av lærere og innholdet i skolen fremfor gratis skolemat.

Dermed fikk ikke opposisjonen flertall for noen av sine forslag i saken.

– Skolemat er et kinderegg: Det er sunt, det er bra for læring og det skaper et fellesskap der alle er inkludert, mener Arbeiderpartiets utdanningspolitiske talsperson Torstein Tvedt Solberg.

– I dag går mellom 60.000 og 70.000 barn på skolen uten matpakke eller uten å spise frokost. Det betyr en skoledag med dårligere læring, mener han.

Gratis skolemat uten egenbetaling har en anslått kostnad på 2,3 milliarder kroner. Ap foreslo i sitt alternative budsjett for 2019 skolemat for alle elever i grunnskolen med en egenbetaling på 6 kroner dagen, noe som ville kostet statskassen 1,6 milliarder.

(©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!