Annonse

Stadig flere fullfører videregående

75,3 prosent av dem som begynte på videregående skole i 2013, fullførte innen fem år, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) sier i en pressemelding at han gleder seg over at flere nå fullfører videregående opplæring.

– Regjeringen har som mål at ni av ti skal fullføre. Derfor vil vi nå se på flere tiltak som kan hindre frafall. Vi vil forsterke tidlig innsats gjennom hele utdanningsløpet og sikre en bedre overgang fra ungdomsskolen til videregående, sier han.

Siden Kunnskapsløftet ble innført i 2006, har antallet som fullfører videregående økt med seks prosentpoeng.

Statistikken viser fullføring fem år etter at elevene begynte på videregående skole for første gang.

(©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!