Annonse

Gatene på østkanten har navn på personer med lavere status enn personene som har fått gater oppkalt etter seg på vestkanten i Oslo, ifølge en studie gjort av to elever. Her fra hjørnet av Per Kvibergs gate og Agathe Grøndals gate på Torshov. Foto: Google

Oslo-elever fikk forskningspris for gatenavnprosjekt

Felicia Wolden Hoel og Silje Haugerud ved Oslo by steinerskole er årets vinnere av Holbergprisen i skolen for sin studie om gatenavn i Oslo.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

De to elevene fikk prisen for prosjektet «Gatelangs fra øst til vest: En studie av statusforskjeller blant gatenavnene i Oslo». Gjennom å studere 2.800 gatenavn i Oslo har oppgaven tatt for seg om østkant-navnene har en lavere status enn vestkant-navnene.

– Oppgaven tilfører ny kunnskap til feltet, og utviser en meget god oversikt over eksisterende forskning. Gatenavn knyttes til byens historie og forskjeller mellom øst og vest og knytter bånd til nåtidens samfunn, sier juryen i sin uttalelse.

Holbergprisen i skolen er en årlig nasjonal forskningskonkurranse for elever i den videregående skolen, og rundt 500 elever fra 20 skoler har deltatt.

Kongsberg videregående skole ved Andreas Yul Kim fikk andreprisen for forskningsprosjektet «Han som talte Roma midt imot». Forskningsprosjektet tar for seg konflikten mellom kongemakt og kirkemakt under borgerkrigstiden i Norge. Tredjeprisen gikk til Pia Kristine Larsen Wickstrøm og Emilie Madelen Biti-Jenssen fra Kirkenes videregående skole for prosjektet «Åndeverdenen i den moderne verden», som drøfter hvordan den samiske noaidekunsten har opptrådt i moderne tid.

Det var kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) som kunngjorde årets vinnere under en høytidelig seremoni ved i Bergen Katedralskole onsdag. Prisene ble delt ut av årets vinner av Holbergprisen, Paul Gilroy.

(©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!