Annonse

Marte Gerhardsen er den trolig den som overtar som direktør for Utdanningsetaten i Oslo, ifølge Dagsavisen. Bildet er tatt under LO-kongressen i 2017. Foto: Trond Solberg/VG

Dagsavisen: Gerhardsen trolig ny utdanningssjef i Oslo

Marte Gerhardsen (46) overtar jobben som utdanningsdirektør i Oslo etter Astrid Søgnen, etter det Dagsavisen har grunn til å tro.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

1. desember gikk Astrid Søgnen (67) av som utdanningsdirektør mot sin vilje etter å ha vært i stillingen i 20 år. Kari Andreassen (50) har siden da vært konstituert som utdanningsdirektør, men hun har ikke søkt stillingen på permanent basis.

Ifølge Dagsavisen var det 13 søkere til stillingen som utdanningsdirektør, med ansvar for 15.000 ansatte og 90.000 elever. Seks personer trakk seg, og to fikk etterkommet ønsket om å bli unntatt offentlighet. Etter det Dagsavisen erfarer, skal Marte Gerhardsen ha vært en av de to.

Gerhardsen er nå direktør for divisjon Analyse og samfunn i Helsedirektoratet, der hun startet for et knapt år siden. Før det ledet hun venstresidens tenketank, Tankesmien Agenda, i fire år etter oppstart i 2014.

Tidligere har hun blant annet vært divisjonsdirektør i DNB og generalsekretær i CARE Norge.

Avgjørelsen kommer trolig ikke før etter påske, ifølge avisa.

(©NTB)

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!