Annonse

Kari Andreassen er ansatt som midlertidig direktør i Utdanningsetaten etter Astrid Søgnen. Foto: Oslo kommune

Kari Andreassen blir ny utdanningsdirektør i Oslo

Kari Andreassen (50) konstitueres som utdanningsdirektør i Oslo når Astrid Søgnen forlater sin stilling 1. desember.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

 

Andreassen er foreløpig ansatt for en periode på seks måneder, opplyser Oslo kommune i en pressemelding. Deretter skal stillingen lyses ut på åremål.

Hun har tidligere vært bydelsdirektør i både Frogner, Nordstrand og Ullern bydeler i Oslo. Hun har vært rådmann i Grue kommune i Hedmark og assisterende rådmann i Kongsvinger kommune, som er hjemkommunen hennes.

– Jeg har store forventninger til Andreassen som nå går inn som fungerende utdanningsdirektør inntil ny fast direktør kan tiltre. Andreassen er en svært erfaren leder med god kjennskap til styringssystemene i kommunen, samtidig har hun lang erfaring fra arbeid med barn og unges oppvekstvilkår i Oslo, sier byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo kommune, Inga Marte Thorkildsen,

Avtroppende direktør Astrid Søgnen har sittet i 20 år og går av mot sin vilje. Hun fratrer 1. desember.

Andreassen har i flere år pendlet til Oslo fra Kongsvinger.

– Det er en valgt livsstil. Jeg har valgt å pendle av hensyn til familien min, siden jeg har barn i skolealder. Jeg bruker togturen som en mulighet til å få unna litt arbeid. Da er jeg godt forberedt før jeg har ankommet kontoret, sa Andreassen til Frogner Høyres nettsted i et intervju i 2015.

(©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!