Annonse

AUF-lederen vil avskaffe lekser i skolen. Leder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal, sier det kan være verdt å prøve. Ill.foto: Paal Svendsen

AUF-lederen vil avskaffe lekser

AUF-leder Mani Hussaini vil ikke ha hjemmelekser i skolen. Han mener det er en utdatert undervisningsform og ber moderpartiet vurdere å avskaffe ordningen.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

– Lekser er med på å gjenskape sosiale skiller mellom folk. Når elever i norsk skole må lære seg nye deler av pensum hjemme, koker det altfor ofte ned til hvem foreldrene dine er om du skal klare å lære deg det du skal, sier Hussaini til Dagbladet.

Han understreker også at lekser ofte er en tidstyv som legger press på både elever og foreldre.

– Leksene krever mer tid, ofte mange timer hver dag. Mange elever og foreldre opplever hverdagen som hektisk nok, de ønsker ikke at ettermiddager og kvelder skal brukes til leksekrangel, sier Hussaini til avisen.

Utdanningsforbudets leder, Steffen Handal, sier til Dagbladet at de verken er for eller imot lekser, men at forslaget fra Hussaini kan være verdt å prøve.

Unge Høyre-leder Sandra Bruflot minner om at dette ikke er en ny debatt, men er skuffet over at AUF slenger seg på.

– Det er riktig at skolene ikke er flinke nok til å utjevne sosiale forskjeller. Det må man gjøre noe med. Men ingen blir dårligere på skolen av å gjøre lekser. Det er bra å kunne lære seg å jobbe selvstendig og dårlig gjort å ta vekk dette, sier Bruflot til avisen.

(©NTB)

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!