Annonse

Mange elever i ungdomsskolen lar seg stresse av prøver. 3 av 10 engster seg så mye at de sover dårlig natten før prøver. Ill.foto: Ariel Camilo, Free images

Sju av ti elever opplever ungdomsskolen som stressende

En ny undersøkelse viser at mange elever i ungdomsskolen lar seg stresse av prøver. For tre av ti går det ut over nattesøvnen.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Forskere ved Universitetet i Sørøst-Norge har spurt om lag 700 ungdomsskoleelever om psykisk stress og uro i skolehverdagen. Resultatene omtales av NRK.

Sju av ti av de spurte opplever skolearbeid som stressende, mens tre av ti engster seg i så stor grad at de sover dårlig natten før prøver.

Undersøkelsen viser også at jenter sliter i større grad enn gutter.

– For noen elever blir gapet mellom egen prestasjonsevne og skolens krav og forventninger for stort. I slike situasjoner vil man reagere på ulike måter. Mens noen gir opp, kan andre slite seg helt ut i forsøket på å prestere like godt som sine jevnaldrende, sier professor i pedagogikk ved Universitetet i Sørøst-Norge, Marie-Lisbet Amundsen. Hun står bak studien sammen med professor Per Einar Garmannslund.

(©NTB)

Nyhetsbrev
Les mer om nyhetsbrevet her 
 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!