Annonse

I morgen får skolebyråd i Oslo en orientering om Malkenes-saken. Arkivfoto: Utdanning

Malkenes-saken: Skolebyråden i Oslo har bedt om orientering fra Utdanningsetaten

Inga Marte Thorkildsen (SV), byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, har bedt Utdanningsetaten om en orientering om Malkenes-saken. Den får hun allerede onsdag, opplyser byråden.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Eivor Evenrud (Rødt), som er nestleder i bystyrets komité for kultur og oppvekst reagerer kraftig på etterspillet etter at lektor Simon Malkenes deltok i debatt i Dagsnytt 18. Hun kaller saken stygg.

– Det blir nok en gang slått kraftig ned på en lærer som velger å delta i den offentlige debatten. Det føyer seg inn i en lang rekke tilfeller av fryktbasert ledelse i Oslo-skolen, kommunens største etat. Jeg er ikke overrasket, men nå er det nok, sier Evenrud til Aftenposten.

Evenrud mener Malkenes ikke tråkket over noen grense da han uttalte seg på Dagsnytt 18, men kom med beskrivelser lik dem både rektorer og andre i Oslo- skolen tidligere har gitt.

 

Eivor Evenrud varsler at hun vil kreve høring

Hun varsler at hun vil forfølge saken og om nødvendig også kreve åpen høring om saken - slik hun har anledning til, som nestleder i komiteen.

– Jeg er kjent med en del forhold rundt ulike saker som gjør at jeg vil gjøre det jeg kan politisk nå for å endre den kulturen som har fått utvikle seg gjennom altfor mange år i Oslo- skolen, sier Evenrud.

 

 

Inga Marte Thorkildsen vil realisere tillitsreformen

Aftenposten har spurt Thorkildsen om hun deler Eivor Evenruds vurdering av at det hersker en fryktkultur i Oslo- skolen.

– Jeg kan svare på hva slags ledelse vi som byråd ønsker oss, og tillitsreform var et hovedkrav fra oss da vi gikk til valg i 2015. Den jobber vi hver dag for å realisere, den må jobbes frem, sier Thorkildsen.

Hun understreker samtidig lærernes ytringsfrihet.

– For oss er det viktig at både ledere, lærere, elever og foreldre skal tørre å ta opp kritiske forhold ved skolen og kunne gi en ærlig situasjonsbeskrivelse. Da må man også vurdere hvordan dette gjøres, og om enkeltelever kan føle seg uthengt, sier byråden til Aftenposten.

 

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!