Annonse

Tormod Korpås er leder for Utdanningsforbundets lederråd. Foto: Marianne Ruud

– Lærere kan ikke risikere reprimander for å uttrykke seg

– Fakta må komme for dagen i denne saken, sier Tormod Korpås, leder for Utdanningsforbundets lederråd til Utdanning. Her kommenterer han en mulig personalsak mot lektor Simon Malkenes.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Etter at lektor ved Ulsrud videregående skole, Simon Malkenes, ytret seg i NRKs Dagsnytt 18, sier kilder til Utdanning at skoleledelsen skal ha satt i gang forundersøkelser til en eventuell personalsak mot Malkenes.

– Påstandene om at det er opprettet personalsak mot en lærer fordi han varsler om et uforsvarlig læringsmiljø, og at Utdanningsetaten har utøvd press på skoleledelsen i denne sammenhengen, er så alvorlige at det er i alles interesse at fakta kommer for dagen, sier Tormod Korpås til Utdanning. 

– I et demokratisk samfunn kan det ikke herske tvil om at alle lærere har ytringsfrihet, og at de ikke risikerer reprimander når de uttrykker seg offentlig, sier han.

 

 

 

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!