Annonse
Hovedsaken om læreren som forgrep seg på minst på 20 elever over en periode på 35 år. Foto: Paal Svendsen
Hovedsaken om læreren som forgrep seg på minst på 20 elever over en periode på 35 år. Foto: Paal Svendsen

Utdanning er med i kampen om SKUP-pris i helga

Journalist i Utdanning, Sonja Holterman, er en av de nominerte til den gjeve SKUP-prisen for artiklene om overgrep i barnehager og skoler.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Holterman jobbet i over et år med saken som tar for seg ofre for overgrep av personer som jobber i barnehage og skole. Holterman har, gjennom sitt lange og krevende arbeid, avdekket at over 250 barn er misbrukt av en ansatt i skole eller barnehagen siden 2010.

I hovedsaken som stod på trykk i Utdanning og publisert på utdanningsnytt.no i november 2016 fikk vi lese historien om læreren som hadde forgrepet seg minst på 20 elever over en periode på 35 år.

– Hvorfor valgte du å jobbe med dette?

– Jeg ville lage en sak om kriminelle lærere. Da jeg begynte å undersøke litt fant jeg fort at den kriminaliteten lærere ofte gjør seg skyldig i er seksuelle overgrep, sier Holterman.

– Hvordan tror du sjansen er for å vinne hovedprisen eller et diplom?

– Det hadde jo vært veldig stas med en diplom eller pris, men det er veldig mange flinke journalister her i landet, så jeg kan ikke forvente det, sier hun.

Avgjørelsen faller lørdag kveld.

 

Oppdatert 04.04.2017: VG stakk av med hovedprisen og flere diplomer. Utdanning fikk ingenting.

 

Her ser du en videopresentasjon av artikkelserien.

 

 

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!