Annonse

Oslo vil garantere læreplasser til yrkesfag

Byrådet i Oslo vil ha flere søkere til yrkesfag og lokker med læreplassgaranti for elever på bygg- og anleggsfag og helse- og oppvekstfag.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Garantien skal være en del av byrådets yrkesfagmelding, som legges fram for bystyret i desember, skriver  Klassekampen.

–  Vi ser at søkingen til yrkesfag går ned, samtidig som samfunnet har et enormt behov for fagarbeidere. Sjansen for å fullføre og bestå en fagutdanning øker betraktelig hvis man er sikret en læreplass, sier Tone Tellevik Dahl (Ap), som er byråd for oppvekst og kunnskap. Hun sier at målet på sikt er å få på plass en garanti på «så mange programmer som mulig».

I inneværende skoleår var det bare 96 søkere til bygg- og anleggsfag i hovedstaden. Det synes Dahl er altfor lite.

–  Vi skal bygge mange nye barnehager, omsorgsboliger og sykkelveier. Da trenger vi mange fagarbeidere, sier hun.

For å sørge for at nok læreplasser, er planen at kommunen blant annet skal ta inn lærlingklausuler i utbyggingsanbud. I tillegg skal samarbeidet med opplæringskontorene i bransjen styrkes. (©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!