Annonse
Jeg vokste opp med hans barneprogrammer og synes han er en kunnskapsrik og dyktig formidler, sier Shoaib Sultan om Trond-Viggo Torgersen. Foto: Ingar Storfjell og Marianne Ruud
Jeg vokste opp med hans barneprogrammer og synes han er en kunnskapsrik og dyktig formidler, sier Shoaib Sultan om Trond-Viggo Torgersen. Foto: Ingar Storfjell og Marianne Ruud

Shoaib Sultan ville gjerne hatt Trond-Viggo som lærer

Ordførerkandidat Shoaib Sultan har gode minner om Flode og Labbetuss, og ville gjerne hatt Trond-Viggo Torgersen som lærer.

Annonse

Hvorfor har du engasjert deg politisk?

Jeg har alltid vært opptatt av politikk og var tidligere medlem i Arbeiderpartiet. Da jeg ble leder for Islamsk Råd, meldte jeg meg ut, fordi jeg ønsket å være partipolitisk uavhengig. Da jeg ble far i 2008, meldte jeg meg inn i MDG fordi jeg er opptatt av hva slags samfunn vi overlater til barna våre.

 

Hvorfor sa du ja til å være ordførerkandidat i Oslo?

Fordi jeg hadde lyst og fordi mange pekte på meg.

 

Hvor viktig synes du det er med et godt barnehagetilbud i Oslo?

Veldig viktig. Mine to barn har gått i barnehage. Barnehagen er en fin arena for integrering. Jeg støtter også gratis kjernetid.

 

Hvem er din favorittpolitiker?

José Mujica, Uruguays president, som nylig gikk av. Da han ble valgt, ble han boende på konas enkle gårdsbruk og ga bort 90 prosent av lønnen sin til veldedige formål.

 

Hva betyr fellesskolen for deg?

Jeg støtter den norske fellesskolen. Offentlig skole bør favne flest mulig elever. Samtidig respekterer jeg at noen velger alternativer. Jeg forutsetter at de religiøse skolene er åpne for barn med ulike livssyn.

 

Hvilken kjent person ville du hatt som lærer?

Gjerne Trond-Viggo Torgersen. Jeg vokste opp med hans barneprogrammer og synes han er en kunnskapsrik og dyktig formidler. Halvdan Sivertsen kunne jeg også tenkt meg som lærer, fordi han er så tydelig i verdispørsmål. Jeg har gode minner om Flode og Labbetuss.

 

Hvem ville du gitt straffelekse?

Carl I. Hagen, for hva han sa om syriske flyktninger i valgkampen. Flyktningkatastrofen krever en helt ekstraordinær innsats både i Syrias naboland, i Norge og i resten av Europa.

 

Du får holde en undervisningstime for det norske folk. Hva handler timen om?

Om at matvarekjedene må slutte å kaste så mye mat. I EU kastes det 22 millioner tonn mat årlig. Frankrike fikk denne våren en ny lov som krever at supermarkedene enten gir bort maten til veldedige organisasjoner, til dyrefor eller til biomasse. Norge bør vedta en tilsvarende lov.

 

Hva er ditt bidrag i kampen for å redde verden?

Små ting som alle kan gjøre, for eksempel komposterer jeg sammen med barna mine og reiser kollektivt til jobb.

 

Hva liker du best med deg selv?

At jeg er tålmodig og i stand til å jobbe langsiktig.

 

Hvilke lag og foreninger er du medlem av?

Nei til atomvåpen, Nei til EU, styret i borettslaget der jeg bor og Bjørndal idrettsforening, der jeg er trener i Allidretten.

 

Hvilken bok har du ikke fått tid til å lese?

Altfor mange. Jeg er glad i fantasylitteratur som «Ringenes Herre» og leser også nye forfattere i samme sjanger. Fiksjon gir ofte hjelp til å se ting i virkelighetens verden.

 

Hva gjør du får å få utløp for frustrasjon?

Jeg går en tur.

Fakta

Shoaib Sultan  (41)

Rådgiver i Antirasistisk Senter. Har en bachelor-grad i statsvitenskap og mastergrad i ledelse fra USA.

Ordførerkandidat for Miljøpartiet De Grønne (MDG) i Oslo. Kan bli heltidspolitiker.  

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!

Fakta

Shoaib Sultan  (41)

Rådgiver i Antirasistisk Senter. Har en bachelor-grad i statsvitenskap og mastergrad i ledelse fra USA.

Ordførerkandidat for Miljøpartiet De Grønne (MDG) i Oslo. Kan bli heltidspolitiker.