Annonse

DU TRENGER et strekklaken, stoffbiter med ulik struktur og en limpistol for å lage landskapet på toppen. Dinosaurer og dyr kan få flytte inn i landskapet og inspirere til å lage fortellinger å leve seg inn i. Foto: Trude Anette Brendeland

Tryll et strekklaken om til et landskap med dinosaurer

Med et strekklaken og litt kreativitet kan dere forbedre mulighetene for lek ved bordet på en, to tre. Lag et landskap til dinosaurer og dyr.

Annonse

Lik Første steg på Facebook

DU TRENGER et strekklaken, stoffbiter med ulik struktur og en limpistol for å lage landskapet på toppen. Klipp biter av baderomsmatter, frottélaken og andre grønne stoffer. Strekk lakenet over bordet, påfør lim rundt kantene under stoffbitene og plasser dem der du ønsker. Hvis du vil lage en hule under kan du feste strimler av tykk filt (3mm) ved strikken rundt hele lakenet. Den får du tak i på hobbybutikken. For å være sikker på at stoffene får sitte på kan du sy noen sting med symaskin, eller for hånd i tillegg til å lime. Det vil også gjøre lakenet mulig å vaske.
FOTO: Trude Anette Brendeland
LAG ET LANDSKAP på lakenet som gir assosiasjoner til enger, gress og vann. Sammen med dyr og naturmaterialer kan duken gi næring til fantasien – både under og over bordplata. I stedet for å se bordet som et hinder for lek blir de til enda et sted der leken kan oppstå. Lakenet er raskt å trekke over bordet når det skal lekes, og lett å fjerne når bordet skal brukes til noe annet.
FOTO: Trude Anette Brendeland
FOR AT LANDSKAPET på bordduken ikke skal bli for statisk for dynamiske lekere, trenger du tilleggsmateriell som kan gjøre den litt ny for hver gang. Barna skal kunne sette sitt preg på den og skape elementer med egen fantasi. Kurver med løse steiner, skjell og pinner gjør at barna kan forandre landskapet slik de ønsker. Treklosser passer fint til å bygge huler og hus. Elementer som trær og gress gir dyrene noe å spise og gjemme seg bak.
FOTO: Trude Anette Brendeland
DINOSAURER OG dyr kan få flytte inn i landskapet og inspirere til å lage fortellinger å leve seg inn i. Barna kan leke med dyrene på bordplata, eller ta dem med seg i hulen under bordet.
FOTO: Trude Anette Brendeland

Nyhetsbrev


Meld deg på!


 
 

Fakta Denne artikkelen har stått på trykk i Første steg nummer 4 2018

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!