Annonse

I år er det 50 år siden den klassiske bildeboken ble skrevet og illustrert av Eric Carle. De gjenkjennelige bildene fra boka om Lille larven kan gjenspeiles i farger og lekemateriell i rommet. Koselarven kan man lage selv, eventuelt kjøpe på nettet. Foto: Trude Anette Brendeland

La figurene fra barnas favoritt-bøker flytte inn i barnehagen

La noen av barnas favoritter fra bøker og fortellinger flytte inn i lekerommet, slik som «Lille larven Aldrimett».

Annonse

Lik Første steg på Facebook

I år er det 50 år siden den klassiske bildeboken ble skrevet og illustrert av Eric Carle. De gjenkjennelige bildene fra boka om Lille larven kan gjenspeiles i farger og lekemateriell i rommet. På den måten kan de yngste barna være i fortellingen og erfare boka med hele seg. La dem bli med å mate larven og oppleve hans forvandling til en «vidunderlig vakker sommerfugl». De sultne Lille-larvene her er laget av malte Pringles-rør. Koselarven kan man lage selv, eventuelt kjøpe på nettet (et eksempel er Viliker.no).

La barna bli med å mate larven og oppleve hans forvandling til en «vidunderlig vakker sommerfugl». De sultne Lille-larvene her er laget av malte Pringles-rør. Koselarven kan man lage selv, eventuelt kjøpe på nettet (et eksempel er Viliker.no).
FOTO: Trude Anette Brendeland
SMÅ KROPPER LIKER OFTE tomme baljer. Med slike kan du skape små bokbad som forlokkende elementer i rommet. Her kan barna sette seg ned og nyte historien om larven og andre favoritter.
FOTO: Trude Anette Brendeland
LILLE LARVEN KAN INSPIRERE til å lage ei krabbeløype med noe for alle sanser. Her kan barna finne noe å lukte og kjenne på – som duftposer og roseblader. Variasjon i stoffene, materialer og teksturer er spennende og gir barna ulike sanseerfaringer. La barna møte installasjonen intuitivt og leke fritt med det de finner interessant. Du kan også velge å legge elementer fra fortellingen i boka i tur og orden og invitere til mer voksenstyrt aktivitet, der dere følger kronologien i fortellingen. Da kan dere finne jordbær, epler, appelsiner og smake dere gjennom løypa. I enden kan barna få silkeskjerf-vinger og få fly rundt som vidunderlige, vakre sommerfugler.
FOTO: Trude Anette Brendeland
«OM NATTEN I MÅNESKINN LÅ ET LITE EGG PÅ ET BLAD» Eggets form er både vakker, god å ta i og kan trille. Samle alle egg dere kan finne – fra rytmeegg til vattegg og påskeegg. Har dere ikke så mange, kan dere bruke baller. Lag en installasjon der eggene kan trille, rulle og settes i bevegelse. Samhandling og utforskende aktivitet garanteres.
FOTO: Trude Anette Brendeland

Nyhetsbrev


Meld deg på!


 
 


Fakta

Denne artikkelen har stått på trykk i Først steg nummer 1 2019.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!