Annonse

Det er ikke alltid like praktisk å svare «ja» når barna spør om vann inne. Det kan føre til mer søl, enn det lekerommene tillater. Kanskje kan vi imøtekomme barna likevel – ved å legge til rette for noe rollelek med vann på badet? Foto: Trude Anette Brendeland

Slik kan du gjøre om badet i barnehagen til et sted for vannlek

«Kan vi få vann?» er et spørsmål du sikkert har fått mange ganger. Hvorfor ikke gjøre badet i barnehagen om til en helsestasjon med vann- og rollelek?

Annonse

Lik Første steg på Facebook

 

 

«Kan vi få vann?» Det et spørsmål alle barnehageansatte har blitt stilt mer enn en gang. Barn elsker å leke med vann. Det kan se ut til at vann hjelper barna å skape og tro på fiksjon i rolleleken. Kanskje spør de fordi vann gjør at leken oppleves mer «på ekte»? Det er ikke alltid like praktisk å svare «ja» når barna spør om vann inne. Det kan føre til mer søl, enn det lekerommene tillater. Kanskje kan vi imøtekomme barna likevel – ved å legge til rette for noe rollelek med vann på badet?

FOTO: Trude Anette Brendeland

Helsestasjon er en idé til temalek på badet som garantert vil bli populært. Har dere noen glemte babydukker i en krok kan de oppdages på nytt om de settes i sammenheng med en helsestasjon der en kan bade, stelle, veie og måle dem. Vokser de som de skal? Spiser de godt, og sover de om natten? Ta dere gjerne en tur på en ekte helsestasjon for å gjøre litt bakgrunnsundersøkelser. Kanskje får dere med noen brosjyrer og tips til deres egen, lokale variant? En tur på apoteket for å hamstre plaster, bandasjer og «vaksinesprøyter» kan også være en idé. Husk også premier til
barna som er innom for en helsesjekk.

FOTO: Trude Anette Brendeland

I tillegg til mødre og fedre er det alltid helsepersonell som leger, jordmødre og sykepleiere å treffe på en helsestasjon. Hvite frakker og doktorsaker passer fint i sammenhengen. Her kan det være mange roller å utforske. Litt kostymer kan hjelpe barna å leve seg inn i leken.

FOTO: Trude Anette Brendeland


Sett gjerne en balje med passe varmt vann tilgjengelig. Hvis det ikke er sluk i golvet er barna fornøyde med at å få ørlite vann og masse såpeskum. Eksperimenteringen med skum og vann er for noen selve trekkplasteret på helsestasjonen.

FOTO: Trude Anette Brendeland

Nyhetsbrev


Meld deg på!


 
 

Følg Utdanningsnytt på Facebook!

Fakta

Denne artikkelen kan du også lese i Første steg nummer 3 2018

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!