Annonse

–Det er utrolig gøy å få hederlig omtale for en sak vi har jobbet i et og et halvt år med fra ideen ble satt ut til vi fikk den på trykk over 34 sider. Det viser at det er mulig å få til store og tidkrevende saker selv i en liten redaksjon, sier redaktør Line Fredheim Storvik i Første steg. Hun understreker at det ikke hadde vært mulig uten de 9 dyktige frilansere som har reist jorda rundt for tidsskriftet og de grafiske designerne Mari Pünther (t.v.) og Suzanne Svendsen i Tank. Foto: Audun Braastad/NTB scanpix

Hederlig omtale til Første steg

Tidsskriftet Første steg fikk hederlig omtale under Fagpresseprisen 2018 for saken om barnehagelærernes hverdag i 11 ulike land.

Annonse

Lik Første steg på Facebook

I temasaken besøkte Første steg 11 ulike land for å finne ut hvordan barnehagelærernes hverdag er rundt i verden. Vi møtte et hav av forskjeller, men også likheter, som synet på lek.

Juryens begrunnelse:

Noen yrkesgrupper tilhører etter sin natur nærmiljøet. Men i dette tilfellet har journalistene sett langt utover landegrensene og gitt nye perspektiver på hvordan det nære behandles rundt om i verden. Hederlig omtale går til redaktør Line Fredheim Storvik, ni journalister og to designere i Første Steg for temaartiklene om barnehagelærere jorda rundt – der vi gis innblikk i barnehagehverdagen fra alle deler av verden.

 

Anerkjennelse

–Det er utrolig gøy å få hederlig omtale for en sak vi har jobbet i et og et halvt år med fra ideen ble satt ut til vi kom i mål med en temasaken som gikk over 34 sider i tidsskriftet. Det er også en anerkjennelse av jobben vi gjør, og viser at det er mulig å få til store og tidkrevende saker selv i en liten redaksjon, sier redaktør Line Fredheim Storvik i Første steg.  Hun understreker at det ikke hadde vært mulig uten de 9 dyktige frilansere som har reist jorda rundt for tidsskriftet, designerne Mari Pünther og Suzanne Svendsen i Tank, som har hatt ansvaret for utformingen av artiklene på trykk og nettredaktør Paal Svendsen som har bidratt til å få sakene publisert på utdanningsnytt.no/forste-steg.

– I Tank er vi stolte av å bli hedret i Fagpresseprisen sammen med Line. Dette er pressens eget fora, og at design blir anerkjent her som et viktig virkemiddel for å få frem budskapet er det bare å rope et stort hurra for, sier Ina Branteberg, kreativ leder & partner i Tank Design.

 

Flott utvikling

- Første steg har hatt en flott utvikling de siste årene og er et tidsskrift som har en veldig sterk posisjon blant barnehagelærere og styrere. Reportasjen som Første steg fikk hederlig omtale for var meget godt laget og meget godt presentert - fagbladjournalistikk på sitt beste. Vi er veldig stolte og gratulerer både redaktør Line Fredheim Storvik og alle andre som bidro, sier Knut Hovland, sjef for avdeling medlemsblad og tidsskrifter i Utdanningsforbundet.

Disse frilansjournalistene har bidratt i saken:

Miriam Lykke Schultz, Sunnev Reinton Chang, Rakel Benon, Yngve Leonhardsen, Camille G. Laxton, Merete Andersen, Andrea Thiis- Evensen, Vibeke Olsen, Tone Aguilar.

 Utdanning og journalistene Kari Oliv Vedvik, Jørgen Jelstad og Hans Skjong fikk også hederlig omtale for gravesaken om utbytteprofittørene i norske barnehager.

Nådde 126.000 på facebook

Fra å handle om barnehageutbygging og retten til barnehageplass dreier den norske barnedebatten seg nå om barnehagens innhold og kvalitet: Økt pedagogtetthet og opprør for å bevare lekens egenverdi. Men hvordan står det til med norske barnehager når vi snur oss rundt og ser ut i verden? Det bestemte Første steg- et tidsskrift for barnehagelærere seg for å finne ut og reiste verden rundt for å finne ut hvordan det er å være barnehagelærere i 11 ulike land.

I tillegg til 12 artikler over 34 sier på trykk ble alle artiklene også publisert på Første steg sine nettsider under utdanningsnytt.no med over 17.400 klikk totalt. De skapte også engasjement i målgruppen, spesielt på Første steg sin facebook-side, der sakene samlet sett nådde 126.000 og ble delt 67 ganger. Artiklene nådde også de 62.000 leserne av det trykte tidsskriftet.

I vårt e-blad kan du lese temasaken om barnehagelærernes hverdag i 11 ulike land.

 Du kan lese alle sakene her:

Nyhetsbrev


Meld deg på!


 
 

Følg Utdanningsnytt på Facebook!

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!