Annonse

I legokommodens skuffer kan du legge klosser, plater og bruksanvisningene, for dem som liker å bla i dem. Når kommoden ikke er i bruk står skuffene i kommoden, men så snart det er tid for lek kan de tas ut og settes på golvet. På finn.no kan du utvide beholdningen hvis dere har litt for få klosser i barnehagen. Foto: Trude Anette Brendeland

En kjedelig kommode kan forvandles med Lego

En kjedelig kommode kan forvandles til en fantastisk legoverden med mange nye muligheter.

Annonse

Lik Første steg på Facebook

Vender du kommoden med baksiden opp har barna et platå å bygge ved. Det blir akkurat passe høyt til at barna kan sitte på kne ved siden av. Her kan de bygge både horisontalt og vertikalt. Kommoden kan også flyttes på slik at byggerne kan finne seg en rolig krok å bygge i. Den er ekstra lur for dem som har både små og store barn på avdelingen. Setter man hjul på kan den enkelt trilles fram og tilbake.
FOTO: Trude Anette Brendeland
Du kan enkelt lage legokommoden selv ved å male en kommode – også på bakveggen, eller eventuelt spraymale med akrylmaling fra hobbybutikken. Når malingen er tørr limer du på Lego eller duploplater rundt hele. Du kan lime med monteringslim eller silikon. Legoplatene kan også klippes slik at de passer akkurat og dekker hele møbelet. For å være helt sikker på at platene blir sittende kan du slå inn en kort stift eller spiker i midten.
FOTO: Trude Anette Brendeland
De fleste barnehager har Duplo og Lego som fast inventar. Hver gang barna bygger, blir det noe nytt verden aldri før har sett. Med disse klossene bruker de matematikk, finmotorikk og kreativitet samtidig. Barna bygger ivrig og etter hvert kan leken gli over i fantasifulle fortellinger med legofigurer i hovedrollene.
FOTO: Trude Anette Brendeland
Ekstratipset: Leken rundt den trehvite togbanen og de klassiske klossene kan få ny giv med noen nye fargeklatter. Rester av gamle gardinoppheng, dreide kommodeføtter, skuffeknotter og andre trebiter har spennende former og kan bli den lille vitamininnsprøytingen byggekroken trenger. Du kan enkelt spraye dem med akrylmaling, slik at de blir som store utropstegn i alt det trehvite.
FOTO: Trude Anette Brendeland
FOTO: Trude Anette Brendeland

Trude Anette Brendeland er barnehagelærer, holder inspirasjonskurs, skriver artikler og bøker som fantasifantasten.no. Jobber i Eventyrhuset lekeverksted i samarbeid med Fantoft gård studentbarnehage, Bergen. Hun gir deg inspirerende tips i hver utgave av Første steg.

Fakta

Dette tipset er også publisert i Første steg nr. 4/2016.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!